Marinus Heijnes, schilder van licht en water (2012)

Ter gelegenheid van het herdenkingsjaar 2013 is een boek uitgegeven over de kunstschilder Marinus Heijnes. Het is een fullcolor luxe ingebonden boek (170x240 mm) 80 pagina's met daarin een catalogus van zijn schilderijen en veel informatie over zijn artistieke leven en zijn kunstwerken. Schitterende afbeeldingen van waterlandschappen, Amsterdam, Brabant, Frankrijk en Klankbeeldwerken.


De prijs bedraagt EUR 20 inclusief verzending binnen Nederland. De opbrengst komt met ingang van 1 april 2019 ten goede aan de Marinus Heijnes Stichting.

Het boek is nog beperkt verkrijgbaar via boekhandels in de regio rondom De Kaag met het ISBN nummer 9789461901279. U kunt deze ook rechtstreeks bij de auteur bestellen.


Bestellen kan als volgt:

Stort 20 euro op rekening

NL SNS 09133 69 616

t.n.v. G.J. Wentzel, Nunspeet. 

Vermeld duidelijk uw naam, adres en postcode, en het boek wordt gratis thuisgestuurd.

Korte inhoud van dit boek

Dit boek neemt u mee in de wereld van de kunstschilder Marinus Heijnes, de schilder van licht en water. De schilder van de Zuidhollandse plassen maar meer dan dat. Jarenlang onderzoek door Marinus' kleinkinderen heeft een grote schat aan foto's van zijn kunst opgeleverd waarvan u in dit boek heel veel terugvindt. Dit boek is in 2012 uitgegeven ter gelegenheid van de 125e geboortedag en tevens de 50e sterfdag van de schilder. Zeldzame stukken uit de nalatenschap en de vele bijdragen van liefhebbers van zijn kunst geven een goed beeld van zijn leven en zijn kunst. Tijdloze kunst met uitbundig kleurgebruik in navolging van de Haagse School die ook vele jaren nadat het is gemaakt herkenbaar, fris en modern blijkt te zijn.

error: Content is protected !!