Nieuwe werken ontdekt bij expositie Kaagse Ruilhandel

In een deelexpositie georganiseerd in De Stal op De Kaag werd in 2012 aandacht geschonken aan werken die Kaagse ondernemersgezinnen ruilden met Marinus Heijnes tegen producten uit hun zaak en is daarom getiteld: Kaagse Ruilhandel

 

Tijdens deze expositie zijn 2 vermoedelijk nieuwe werken ontdekt. Het gaat mogelijk om een oud schilderij van oud-Kagenaars. De werken zijn niet gesigneerd, maar passen als oudere werken bij Heijnes.

Verslag van de opening van de expositie en het 1e weekend

Op 14 december is de expositie Marinus Heijnes terug in De Kaag feestelijk symbolisch geopend door burgemeester Marina van der Velde-Menting door het schilderen van het woord OPEN op een paneel. De ceremonie startte met een korte toespraak van de heer Jan Biemond, bestuurslid van Stichting De Stal Op De Kaag en vroegere buurjongen van Heijnes. Op een beeldende manier vertelde Biemond zijn verhaal over zijn schilderij dat hij 60 jaar geleden geschilderd zag worden. Mevrouw Van der Velde gaf aan dat ze blij is dat De Kaag op deze wijze aandacht aan haar kunstverleden geeft. Het schilderij, dat sinds 1927 in bezit is van de gemeente, heeft een mooie plek gekregen in de expositie.

 

De feestelijke opening werd goed bezocht, de Schuur bij De Stal Op De Kaag was nagenoeg helemaal gevuld. Ook de eerste zaterdag en zondag werden hoog gewaardeerd door een groot aantal bezoekers. Van heinde en verre kwamen Heijnes-liefhebbers op deze unieke gelegenheid af, maar ook vele Kagenaars en oud-Kagenaars hebben genoten van de ruim 50 werken, waarvan het grootste deel het jaar door veilig opgeborgen ligt. De schilderijen brachten bij velen een hoop herinneringen naar boven, voor anderen was het een eerste aangename kennismaking met de kunstschilder. Er waren ook Kagenaars die hun eigen schilderij meebrachten en toonden, waardoor de expositie nog een extra dimensie kreeg.

 

Beoordeling Nieuwe werken ontdekt bij expositie Kaagse Ruilhandel.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!