Heijnes en de huidige markt

Marinus Heijnes is een kunstschilder en wordt beschouwd als navolger van de Haagse School. Zo nu en dan wordt er op internet, in de handel of bij veilingen werk aangeboden van Marinus Heijnes. Soms vernemen we berichten uit de markt dat een schilderij wordt aangeboden of aangeboden gaat worden. Wilt u dat we u op de hoogte houden daarvan, laat het weten door een mailbericht te sturen naar gert@marinusheijnes.nl.

Huidige vraag

Er is een aantal mensen die op zoek is naar schilderijen van Marinus Heijnes. Wij gaan niet tussen koper en verkoper zitten maar kunnen wel een rol vervullen als er iets op de markt komt, om belangstellenden daarover te informeren. Concreet is ons bekend:

  • Er is een verzamelaar actief die zijn Heijnes-collectie aan het opbouwen is. Deze persoon heeft belangstelling in al het werk van Heijnes
  • Iemand heeft zich concreet bij ons gemeld die gericht zoekt naar een waterlelie-schilderij
  • Er zijn nog enkelen die zich bij ons gemeld hebben en belangstelling hebben in het aankopen van Heijnes schilderijen die in hun verzameling passen.

Wil je ook geïnformeerd worden over eventuele schilderijen die te koop staan, of heb je een schilderij dat je wil verkopen, stuur dan een mailbericht naar gert@marinusheijnes.nl

Huidige aanbod (inmiddels verkocht)

Dit schilderij, voorstellende Winter in De Kaag, afmeting 27×20 met keurige lijst is door de eigenaar te koop aangeboden. Het werk is geschilderd vanuit het atelier van de schilder in de richting van het eilandje Lombok (Vogelskamp), op de voorgrond een boompje uit de tuin en daarachter het nachtwakershuisje. Vraagprijs is € 400. Meer informatie: gert@marinusheijnes.nl

Taxatie

Wij krijgen regelmatig de vraag of wij een werk van Marinus Heijnes kunnen taxeren. Wij willen voorop stellen dat wij geen deskundige kunsttaxateurs zijn. Wel hebben we veel kennis over werken van Heijnes en de opbrengst in de markt van de afgelopen 15 jaar. Mogelijk kunnen we zodoende wel een indicatie geven van de waarde van uw schilderij. Wilt u inlichtingen, stuur dan een goede foto van uw schilderij naar gert@marinusheijnes.nl, voeg daar eventueel het verhaal bij over hoe u het werk in uw bezit heeft gekregen. Wij zullen in elk geval reageren.

Doneren of verkopen

Als u geen goede bestemming heeft voor uw schilderij van Heijnes, laat het ons dan weten. Wij zijn als stichting misschien niet in staat uw schilderij te kopen, maar willen graag helpen een geschikte koper voor u te vinden. Heeft u een kunstwerk van Marinus Heijnes waar u afstand van wilt doen, mail ons dan. Een goede foto van uw schilderij willen wij gratis plaatsen.

Aanbod in de afgelopen jaren

Afgelopen jaren is een aantal kunstwerken op de markt geweest, o.a. bij De Eland, Hessink, Onder de Boompjes, Taeke van der Ploeg, Mak, Het Notarishuis, Venduehuis, Zadelhof, Curiger (zwitserland), Eskjo (zweden), Fischer (Luzern, Zwitserland), en via Catawiki, Marktplaats en Speurders. Over het algemeen voor nette (veel te lage) prijzen….

error: Content is protected !!