Mini tentoonstelling Kunst van Opa, koffie van ons

De eerste twee van de drie mini-exposities zijn al weer achter de rug. Gemist? Komende week dinsdagmiddag 6 augustus tijdens de Nunspeetse zomermarkt is voorlopig weer de laatste mogelijkheid.

De expositie van kunstschilder Marinus Heijnes, navolger van de Haagse School wordt gehouden in de antieke heerd van de boerderij aan de Harderwijkerweg 39 in hartje Nunspeet. Deze ruimte, normaal gesproken ingericht als kantoor, is voor de gelegenheid omgetoverd in een intieme expositieruimte. De ruimte is niet groot, maar de vijftien tentoon gestelde werken geven een uiteen lopend beeld van het oeuvre van de schilder.

Alhoewel het geen grote tentoonstelling is, waren de meeste bezoekers gefascineerd door de getoonde werken. Veel bezoekers kenden de schilder niet en maakten via deze expositie kennis met zijn brede oeuvre. De reacties waren over het algemeen zeer lovend. Verbazing ook over het feit dat er nog geen “Marinus Heijnes museum” is. Tijdens de tweede editie waren veel van de bezoekers zelfs speciaal van verre gekomen naar Nunspeet om de getoonde werken te zien. Het was ook leuk de horen dat Marinus in de oorlogsjaren zijn schilderijen in de etalage van tabakszaak Barend van Loo te Sassenheim mocht hangen, al dan niet in ruil voor een schilderij.

Volgende expositie: dinsdag 6 augustus ‘s middags aan de Harderwijkerweg 39 in Nunspeet. Iedereen in van harte welkom!

Meer weten? neem dan contact op via gert@marinusheijnes.nl

Beoordeling Mini tentoonstelling Kunst van Opa, koffie van ons.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!