100 jaar pipo in Moergestel

Over ruim een jaar is het precies een eeuw geleden dat kunstschilder Marinus Heijnes zijn woonwagen kocht van het Amsterdamse circus. De woonwagen is per trein naar het Stokeind in Moergestel gebracht, waar hij (voor zover bekend) nog altijd staat. Die woonwagen is daarmee een mooi stukje cultuurhistorie voor Moergestel.

 

Overigens: de woonwagen staat 100 jaar in Moergestel, maar is al ouder. De woonwagen van circus DeSmet had aan de Amstel gestaan en was ingericht met apenkooien.

De wagen stond in Moergestel eerst bij de familie van Elderen aan het Stokeind, gericht op het oosten, zodat Heijnes van de zonsopgang kon genieten. Later is de pipowagen op het zandpad bij De Hooge Braaken gezet. Hij is in 2010 opgeknapt en is in gebruik als duiventil. Wij hebben hem daar in 2014 nog gezien. Helaas hebben we geen actuele foto.

Op de foto een schilderij met de woonwagen, de kwitantie uit 1923 en een foto van de kunstschilder, zijn vrouw en de kinderen Rien en Felix.

Beoordeling 100 jaar pipo in Moergestel.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Total Page Visits: 369 - Today Page Visits: 2
error: Content is protected !!