Pittig schilderij

Dit schilderij is een van de redenen dat we de Marinus Heijnes Stichting hebben opgericht. Een klein doekje, beetje vreemd kleurgebruik misschien, maar zo virtuoos geschilderd. Lange tijd onopgemerkt, ook door ons. Ligt al veel jaren op zolder. Dood zonde, dit werk moet gezien worden!

We dachten lange tijd dat het een zeegezicht was, maar op de achtergrond is duidelijk te zien dat het om een meertje gaat. En Heijnes kennende moet het dan de Kagerplassen zijn. Ik vermoed vanuit de tuin bij het atelier geschilderd. En Heijnes zal het ook zo gezien hebben, deze rode zonsondergang in combinatie met de pittige golven.

Het doek lijkt nooit ingeraamd te zijn. Daar komt nu verandering in want het schilderijtje wordt klaar gemaakt voor kunsttentoonstelling MADE aan de Kade van Wij Presenteert komende december in Roelofarendsveen.

 

https://www.wijpresenteert.nl/voorstellingen/made-2021-pittig-3

Gemiddelde score: 5.0 uit 5 (1 stemmen)
5 sterren
1
4 sterren
0
3 sterren
0
2 sterren
0
1 ster
0
Jan Biemond
Gert Wentzel

Avondrood bij zuidwesten wind

Fraai schilderij van de Kagerplassen bij harde zuidwesten wind en ondergaande zon. Geschilderd achter zijn atelier aan de waterkant. Prachtig kleurgebruik.

3 jaar geleden

Beoordeling Pittig schilderij.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!