Locatie gezocht: Moergestel of toch De Kaag?

Deze week ontvingen we bijgaande foto uit Canada. De eigenaar van dit schilderij kreeg het onlangs van zijn grootouders die het destijds in Nederland van de schilder hebben gekocht en mee namen naar Canada. Het schilderij heeft een oorspronkelijke lijst met de welbekende gebutste bezemstelen. Marinus maakte deze lijsten zelf, soms zelfs waar zijn klanten bij stonden.

Over de locatie van het onderwerp zijn we het nog niet eens. Wij hebben de indruk dat het hier gaat om een schilderij van de Brabantse rivier Reusel, nabij Moergestel. De reden dat we dat denken is de bocht in het water en de boompjes op de achtergrond. En we weten dat Heijnes doorgaans niet ver van zijn woonwagen (Stokeind) of atelier (Kaag) werkte. We zijn er echter nog niet zeker van, vandaar dat we graag suggesties ontvangen.

 

we hebben het schilderij opgenomen in onze online database onder nummer 504.

 

 

Beoordeling Locatie gezocht: Moergestel of toch De Kaag?.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Total Page Visits: 165 - Today Page Visits: 2
error: Content is protected !!