Stichting verwerft eerste kunstwerk

Op 26 april 2019 heeft de stichting haar eerste schilderij in ontvangst mogen nemen. Het schilderij is gekocht van een Poolse kunsthandelaar en stelt een Zweeds huisje in winterlandschap voor. Achterop staat door de schilder met potlood geschreven lichtspel. Het is een duidelijke Heijnes, en ook de voorstelling is al vaker door de schilder geschilderd. Vermoedelijk is het gemaakt in de jaren vijftig of begin zestig, bekend is dat Marinus regelmatig in Zweden verbleef om te werken.

een reeds bekend werk met dezelfde woning als onderwerp, geschilderd met andere lichtval.

Via vrienden in Polen is het werk in goede staat naar Nederland gebracht.

Beoordeling Stichting verwerft eerste kunstwerk.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!