Werk uit USA

De werken van Marinus Heijnes zijn niet alleen geliefd in Nederland, dat wisten we al. Eerder dit jaar hebben we in onze berichten gemeld dat werken van hem worden aangeboden door een kunsthandel in Polen en Berlijn. Het werk uit Polen hebben wij inmiddels als stichting in ons bezit kunnen krijgen. We weten ook dat in de afgelopen jaren werk op de markt is gekomen in Hongarije, Frankrijk, Zwitserland en Zweden.

Deze week kreeg ik een bericht uit Phoenix, Arizona in de Verenigde Staten. Kinderen van Nederlandse emigranten hebben werken van Heijnes van hun ouders in bezit gekregen en een foto gemaild.

Bijgaand werk kunnen we zodoende toevoegen aan het oeuvre. Het werk is vermoedelijk een schilderij van de rivier Reusel, nabij Moergestel.

Een tweede werk werd enkele weken later gestuurd. Dit keer gaat het om een herkenbaar Heijnes schilderij, vlot en kleurrijk geschilderd met een wild waterlandschap. Het onderwerp is een voor Heijnes minder bekende locatie. Het schilderij is gemaakt in Nieuwkoop.

Beoordeling Werk uit USA.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!