Vergeleken met Kandinsky

Marinus Heijnes is met name bekend als schilder van licht en water, maar weinigen weten dat hij experimenteerde met abstracte, fantasierijke taferelen. Hij was hiermee misschien zijn tijd vooruit, want de recensent van de krant โ€œHet Vaderlandโ€ – W. Jos de Gruijter, toch niet de minste – leek het in 1930 niet erg te kunnen waarderen. Hij vergeleek het schilderij met de werken van Kandinsky; een andere schilder die de plank missloeg volgens De Gruijter. Misschien dat de tijd nu meer rijp is voor dit soort kunst, gezien de populariteit van Kandinsky. Helaas zijn er maar weinig schilderijen in deze stijl bekend van Marinus Heijnes. Kent u zo’n werk? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!