Zonnebloemen

Dit voorjaar hebben we de hand kunnen leggen op een schitterend werk van Marinus Heijnes met daarop een compositie van zonnebloemen. Het werk werd in zuid-Duitsland aangeboden.

Het lijkt een atypisch werk maar dat is het niet. Heijnes schilderde vaker wat abstract aandoende werken. Met deze werken exposeerde hij al in begin jaren dertig. In oude recensies en documenten vonden we in 1941 een recensie waarin een schilderij is genoemd met zonnebloemen. In het Leidsche Dagblad wordt de solo-expositie in Pro-Arte beschreven, waarin we het volgende lezen: “wel zeer mooi is het stuk met de rode nymphea’s. Dit getuigt van gedegen vakmanchap en dichterlijke visie. Een enkele maal, bijvoorbeeld in het stuk met de zonnebloemen, treft ons in de compositie iets onrustigs”.

Wij zijn blij dat we dit bijzondere (en mooie) werk aan de Portfolio hebben kunnen toevoegen.

Beoordeling Zonnebloemen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!