Nieuwjaar: terugblikken en vooruitkijken…

Marinus Heijnes Stichting wenst iedereen een fijn en gezond 2021.

In het afgelopen jaar 2020 was voor ons best veel gebeurd. In 2020 zijn alle bij ons bekende werken gecatalogiseerd en online gezet. Een omvangrijk project waar veel tijd in is gaan zitten. Inmiddels gaat het om bijna 500 schilderijen. We zijn blij dat iedereen nu makkelijk kan zoeken in het huidige oeuvre van Marinus Heijnes.

Ter gelegenheid daarvan hadden we dit voorjaar een groot formaat fotoboek laten maken van 96 pagina’s, die we inmiddels allemaal hebben verkocht.

Er zijn in de loop van het jaar weer de nodige werken aan de catalogus toegevoegd, van overal uit de wereld. De stichting heeft zelf 2 kunstwerken verworven, een heideveld dat zeer vervuild was, en een schitterend schilderij met zonnebloemen. Heel gaaf was dat we een schilderij hebben herontdekt dat in het Rijksmuseum heeft gehangen bij de tentoonstelling “kunst van heden” in 1939.

Heel leuk om te doen was het maken van een fietstocht naar Gorinchem waar we de locaties van Marinus’ reis uit 1927 hebben bezocht. Ook bijzonder was het bezoek aan Museum Noordwijk, waar we het zelfportret hebben afgegeven voor de tentoonstelling “allemaal Noordwijkers”. Helaas is deze tentoonstelling door COVID tijdelijk gesloten, maar hopelijk kun je voor 31 maart nog komen kijken.

Eind van het jaar hebben we van een winters schilderij kerstkaarten laten drukken. We hebben daar veel complimenten over ontvangen. Belangrijkste doel van deze kaarten is dat meer mensen de kunst van Heijnes zien, dat is met 1000 kaarten redelijk gelukt. Ze zijn niet allemaal verkocht maar omdat er geen jaartal op staat kunnen we de rest komend jaar weer verkopen.

De website www.MarinusHeijnes.nl is in 2020 ingrijpend onder het mes gegaan. Dat heeft er toe geleid dat het aantal bezoekers structureel is toegenomen. Niet in de laatste plaats komt dat ook doordat er regelmatig nieuwe berichtjes zijn geplaatst, waarvan een aantal echt veel zijn bekeken. We denken hiermee in een behoefte te voorzien.

Voor 2021 zijn we ook volop ambitie. We zijn bezig met enkele musea om te kijken of we een expositie kunnen organiseren. Naar verwachting zal Heijnes in najaar 2021 in ieder geval te zien zijn in Museum Noordwijk (tentoonstelling De Zee) en bij Museum Oud Alkemade. We hopen dat nog verder te kunnen uitbreiden, want we kunnen samen met enkele verzamelaars inmiddels een mooie collectie op de been krijgen die gezien mag worden. Ook willen we het project “catalogiseren” vervolgen door aan alle eigenaren van Heijnes schilderijen een unieke sticker aan te bieden met daarop de gegevens van hun schilderij en het nummer in de catalogus. Kortom: volop werk aan de winkel.

Als je behoefte hebt aan informatie of je hebt iets wat je met ons wil delen, laat het graag weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!