Tentoonstelling Museum Oud Alkemade verschoven

De tentoonstelling “Heijnes weer thuis”, die gepland stond in het eerste halfjaar 2022 in museum Oud Alkemade, is opgeschoven naar het 2e halfjaar 2022.

De huidige tentoonstelling in het museum, die gaat over de Tweede Wereldoorlog, is vanwege Corona moeilijk te bezoeken geweest. Er komen nu nog veel aanvragen binnen van scholen en groepen die de tentoonstelling graag nog willen bezoeken. Om deze mensen nog de gelegenheid te geven de tentoonstelling te bezoeken is “Heijnes weer thuis” door geschoven naar juni tot november 2022.

De geplande ‘vaste’ tentoonstelling “Van Toen naar Nu” gaat wel volgens planning door. De opening daarvan staat gepland in november dit jaar en duurt naar verwachting tot eind 2022.

Deze week hebben we ter voorbereiding op deze tentoonstelling een speurtocht gemaakt naar de locaties van schilderijen die het onderwerp “Kagerplassen” hebben. Zie daarvoor ons blog daarover.

We hebben deze week ook nog Museum Noordwijk bezocht. Hier hangt momenteel een zelfportret van Marinus Heijnes in de tentoonstelling “Allemaal Noordwijkers”. De tentoonstelling duurt tot 13 september, dus als je belangstelling hebt moet je niet te lang wachten. Let even op de openingstijden, deze zijn I.v.m. Corona nog beperkt.

Als je te lang wacht kom je wel weer werk van Heijnes tegen in het Noordwijks Museum. Op de tentoonstelling “De Zee”, die in oktober gaat lopen, zullen enkele werken van Heijnes te zien zijn die hij heeft gemaakt in de periode dat hij met zijn gezin in Noordwijk woonde.

Beoordeling Tentoonstelling Museum Oud Alkemade verschoven.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!