En dat is 500

Hoppa! Deze week werden we verrast met foto’s van een aantal nieuwe fraaie, nog onbekende schilderijen van Marinus Heijnes. We zitten nu op meer dan 500 schilderijen in onze database. Allemaal te zien ook op onze website.

De laatste 5 schilderijen die we ontvingen deze week zijn ooit door de kunstschilder gemaakt in ruil voor gerookte paling of een moot snoekbaars. Want het leven van een kunstschilder was in de eerste helft van vorige eeuw geen vetpot en Marinus kon gelukkig op De Kaag met zijn kunst terecht bij diverse ondernemers. De bakker, de kruidenier en dus ook de palingroker konden zijn kunst waarderen en streepte er de rekening mee door. Echte ruilkunst dus! En de werken worden nog altijd gekoesterd door de nazaten van de palingroker.

Gemiddelde score: 5.0 uit 5 (1 stemmen)
5 sterren
1
4 sterren
0
3 sterren
0
2 sterren
0
1 ster
0
Dick Hulsbos
Gert Wentzel

Een mooie herinnering aan mijn opa: “ de palingroker” uit het bijschrift!

Dit schilderij hangt bij mijn zusje. Mijn ouders hadden uit de nalatenschap een aantal doeken hangen. Ze waren er trots op: ze zeiden dan: “dat is een Heijnes”!

1 maand geleden

Beoordeling En dat is 500.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Total Page Visits: 93 - Today Page Visits: 1
error: Content is protected !!