Kaag Promotie komt met Heijnes wijn

Maandagavond 1 november was de presentatie van de Heijnes Wijn in De Stal op de Kaag. Rode en witte wijn met een origineel etiket, voorzien van een afbeelding van een Heijnes schilderij.

Enige tijd geleden werden we benaderd door Stichting Kaag Promotie. Uiteraard hebben we graag ingestemd met dit idee, want Heijnes zelf was in feite ook een grote promotor van De Kaag. Wat een leuk idee dat straks veel mensen met de feestdagen een heerlijke wijn met een prachtig etiket op tafel hebben staan.

Tijdens deze gelegenheid mochten wij aan ruim 60 aanwezige Kagenaars een van de twee schilderijen op het etiket tonen. We hebben het verhaal van Heijnes en zijn nauwe band met De Kaag mogen vertellen aan de hand van een aantal mooie foto’s op een enorm beeldscherm. Daarbij hebben we de aanwezigen het verhaal van het schilderij van Tante Kee kunnen vertellen dat een vaste plek heeft in De Stal op De Kaag.

 

Onder het publiek waren mensen die het werk van Heijnes al kenden, maar ook veel ‘nieuwe’ bewoners die nog onbekend waren met hun bekende ‘dorpsgenoot’.

Uiteraard gaat het bij wijn niet alleen om het etiket. Ook de wijn, die wordt geleverd door de Kaagse Sanne Kelderman van DGS Wijn, kon deze avond geproefd worden. De wijn, een Tempranillo en een Chardonnay, werd zorgvuldig geselecteerd door lokale smaakspecialisten van de Kaagse horeca. En dus: dat smaakt naar meer…  Er zijn afgelopen maandag al geluiden gehoord dat deze actie misschien wel jaarlijks herhaald gaat worden, telkens met andere Heijnes-schilderijen. De flessen worden daarmee misschien ooit nog collectors-items. En hopelijk gaat ook de lokale horeca deze wijn op de kaart zetten.

Kaag.nl

De wijn is te koop voor € 6 per fles (Rood: Temperanillo, Wit: Chardonnay). Bestellen bij Stichting Kaag Promotie via info@kaag.nl

Jaap de Vries
Gert Wentzel

Wijn

Kunt u zeggen waar ik deze wijn kan halen ?

2 weken geleden
Gert Wentzel
Gert Wentzel

Bestellingen kunnen gedaan worden via info@kaag.nl

2 weken geleden

Beoordeling Kaag Promotie komt met Heijnes wijn.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Total Page Visits: 163 - Today Page Visits: 1
error: Content is protected !!