Leidsch Dagblad besteedt aandacht met leuke kop

Vandaag vrijdag 8 april staat er in het Leidsch Dagblad een mooi artikel over de expositie Virtuoze Kagerplassen van Marinus Heijnes. Met gevoel voor historie opent journalist Maarten Baanders het artikel met een krantenbericht uit 1953 uit hetzelfde dagblad, waarin Marinus zelf aan het woord was:

‘Ik voel de schoonheid in de natuur aan en beschouw me als een medium, om die jubeltonen aan andere mensen over te dragen, want ik geloof dat de mensen en de wereld goed zullen worden als zij die jubeltonen verstaan’

Zo toepasselijk als die tekst nu nog is, in tijden van ziekte, oorlog en klimaatcrisis, blijft de kunst van Marinus Heijnes vele decennia later nog velen boeien. Met een passende titel ‘eenzaam schilderen op een bootje op de Kagerplassen‘ is een goede typering van Heijnes als kunstschilder gegeven. Heijnes, de man die er dagelijks op uit ging om de natuur om hem heen te schilderen.

Het is een ‘premium’ artikel. Abonnees van de krant kunnen het artikel lezen op https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20220407_55988203.

Hier als PDF bijlage de integrale tekst van het artikel.

220408 Expo Marinus Heijnes

 

 

Beoordeling Leidsch Dagblad besteedt aandacht met leuke kop.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!