Virtuoze Kagerplassen is geopend!

Wij zijn trots te kunnen melden dat vandaag 10 april 2022 de tentoonstelling “Virtuoze Kagerplassen” van start is gegaan.

 

In het gezellige museum Oud Alkemade is een selectie schitterende schilderijen van Marinus Heijnes te zien, die hij maakte op de Kagerplassen. Bloeiende wallenkanten, bloemen en riet, gemaakt in weer en wind, zoals Marinus Heijnes het dagelijks ondervond. Kleurig. Virtuoos.

In de voormalige kaasmakerij is door vrijwilligers van Stichting Oud Alkemade een fraaie tentoonstellingsruimte gecreëerd. Tegelijkertijd in hetzelfde museum is ook nog de tentoonstelling Van Toen naar Nu, met daarin vier werken van Marinus Heijnes van Kaag-dorp.

De feestelijke openingshandeling is gedaan door Maxime, de achter-achterkleindochter van Marinus Heijnes. Met hulp van haar moeder knipte zij onder luid applaus het lintje door, waarmee de tentoonstelling werd geopend.

Bij de openingsmiddag was ook Stichting Promotie Kaag aanwezig om de inmiddels beroemde Heijnes-wijn te verkopen. Ook de nieuwe CAVA wijn was al te koop.

Van de tentoonstelling Virtuoze Kagerplassen is een tentoonstellingscatalogus gemaakt, deze is in het museum verkrijgbaar.

Plaats: Museum Oud Alkemade, Saskia van Uylenburchlaan 22, Oude Wetering.

Openingstijden museum:

  • dinsdags 13:30-16:00
  • zondag 14:00-17:00

De tentoonstelling loopt tot 31 december 2022.

 

Beoordeling Virtuoze Kagerplassen is geopend!.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!