Christus met doornenkrans

Christus met doornenkrans, olieverf op paneel 20×18

De meeste werken van Marinus Heijnes tonen het (Zuid-hollandse) landschap of landschappen in Brabant, Frankrijk of Zweden. Zijn doel – aldus een verslag in Leidsche Courant in 1953 – was het tonen van de schoonheid van de schepping.

Heijnes was een gevoelsmens en ook gelovig. Dit kleine werkje lijkt wat a-typisch maar is dat niet. Het geeft een spiegel van de ziel van de kunstenaar, net als de vele landschappen van zijn hand. Dit surrealistische werk is heel pasteus gemaakt, geboetseerd zou je kunnen zeggen, op een klein plankje hout. Veel details op een klein oppervlak. Het gebruik van de kleuren is origineel – warm en kil tegelijk. Mogelijk een innerlijke strijd?

Beoordeling Christus met doornenkrans.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!