Heijnes in Sassenheim

Van Marinus Heijnes is al langer bekend dat hij met zijn gezin in Sassenheim heeft gewoond.  In oude kranten is te lezen dat hij in de periode januari 1931 tot en met april 1931 daar heeft gewoond. Ze woonden daar in een door de broer van Heijnes gebouwde woning aan de Lindenlaan 3.

Wat wij niet wisten is de reden van het tijdelijke verblijf in Sassenheim. Dankzij de onlangsgehouden Kollektiedag Marinus Heijnes in museum Oud Alkemade kregen we diverse schilderijen onder ogen, en daar konden we ook de achterkant van zien. Het bleek te gaan om ruilkunst. De schilderijen waren in 1930/1931 verkregen door aannemer Werkhoven uit Voorhout, in ruil voor timmerwerkzaamheden. Op het spieraam staat de prijs van f 150 en reden: verbouwing Kaag 1930 en 1931.

 

Wij gaan er nu van uit dat in deze periode de woning van Heijnes aan de Julianalaan 44 in De Kaag is verbouwd door deze aannemer en dat vanwege die verbouwing het gezin Heijnes tijdelijk moesten verkassen. Het zal niet gaan om de bouw van het houten atelier, groot 4×4 meter, tegenover de visserswoning, daarvoor is in 1925 reeds vergunning verleend. Mogelijk gaat het om verbouwing van de keuken of de nieuwbouw van het stenen atelier naast de oorspronkelijke visserswoning aan de Julianalaan 44.

 

Beoordeling Heijnes in Sassenheim.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!